SAS flyttar tillbaka till Frösundavik

Försundavik

Dåvarande koncernchefen på SAS Jan Carlzon beslutade att bygga ett nytt huvudkontor i Frösunda Strand mellan åren 1983–1985. En dröm i glas för ett företag som surfade på framgångsvågen. Det döptes till Frösundavik och innehåller bland annat en simhall och idrottshall.

Mycket har hänt sedan 80-talet men nu har SAS flyttat tillbaka till ett upprustat, fräscht och modernt huvudkontor. Projektel fick uppdraget av fastighetsägaren KLP Eiendom AS att projektera el- och telesystemen för 16 820 kvadratmeter. Slutresultatet blev mycket bra och Per Wollert, som är ansvarig på Projektel, är stolt över förtroendet och lite förundrad över hur man tänkte för bara 30 år sedan.

– Det är fascinerande att se hur man byggde under en tid då energimedvetenhet inte var i fokus som den är nu. Vi har fått lägga fokus på att projektera mindre energikrävande el- och telesystem där så varit möjligt.

I mars 2014 var ombyggnationen klar och medarbetarna på huvudkontoret för SAS kunde flytta tillbaka. För många är det nog ett kärt återseende efter att företaget lämnade lokalerna 2010.

– Vi tror att alla medarbetare på SAS kommer att trivas i sina fräscha renoverade kontorslokaler, avslutar Per.

 

____________________________________________________________________________________________
Bild: Alison De Mars  |  Beställare: KLP Eiendom AS
Ansvarig på Projektel: Bo Nordensvan