Projektel och Brandgruppen flyttar ihop i Fatburen

Fatburen_2_A_RGB Bild: Fatburen, Onemotion

Sedan förvärvet 2013 av Brandgruppen har behovet av större lokaler i Stockholm varit akut. Förutom kravet på fler arbetsplatser så var målsättningen att det skulle vara en välkomnande känsla, ljust och luftigt med gott om plats för samarbete och informella möten både internt och med besökande kunder.

Nu står vårt nya kontor i Fatburen vid Medborgarplatsen klart. Besiktningen ägde rum den 31 mars och den 28 april flyttade vi in. På grund av en pressad tidsplan fick Projektel jobba på lite nya sätt, berättar Stefan Backlund, projektledare för Projektel.

– Alla hade bråttom och eftersom vi själva var beställare så var det lite speciellt att jobba mot sig själv under tajt tidspress. Vi löste det genom med så kallade etapputskick, vilket innebär att man projekterar del för del i stället för att göra klart helheten.

Att utföra sina tjänster åt sig själv är intressant på flera sätt. Ska man ”dra på” med helt nya lösningar? Hur hanterar man att alla på kontoret är experter? Enligt Stefan så fanns det naturliga begränsningar eftersom det handlar om en våning i en befintlig byggnad, men självklart har man gjort så mycket det går, speciellt när det gäller energieffektivitet.

– Varje användare kan till exempel styra sin egen armatur med sin smartphone eller dator. Vi har fått fint stöd från Fagerhult vilket vi verkligen uppskattar.

Projektel har dessutom projekterat data, säkerhet, lås och beslag. Allt datanätsmaterial och samtliga nedföringsstavar levererades av Schneider Electric och enligt Stefan är man verkligen nöjda med kvalitet och leverans.

– Allt har funkat bra trots tidsplanen men det är klart att det blir en del interna gliringar när 40 besiktningsmän flyttar in, skrattar Stefan.

Vi på Projektel välkomnar alla våra kunder att komma och inspektera. Vi har nya kaffemaskiner också.

Självklart är du även välkommen att besöka våra andra kontor ute i Mörby centrum, Uppsala och Västerås. Välkommen!

 

Vill du veta mer om projektet?
Kontakta Stefan Backlund på Projektel.
Telefon: 08-562 856 43