Nytt ansikte för Nordic Sea

Lobby front Nordic Seallustration: Nordic Choice Hotels

Nordic Sea Hotel i centrala Stockholm gör nu en omfattande renovering av sitt entréplan för att skapa mer plats och nya mötesmöjligheter. Modern design signerad Alexander Lervik ska ge både ett visuellt lyft och effektivare ytor, med reception, konferensutrymmen, en ombyggd frukostmatsal och en helt ny à la carte-restaurang med chambre séparée. Projektel har fått förtroendet att projektera ramhandlingarna för hela renoveringen, i samarbete med Nordic Hotels och Alexander Lervik.

I samband med renovering flyttas Nordic Seas omtalade Ice Bar till ett nytt läge och får en egen shop. Då baren inte är gjord av konventionella material, utan består av ett konstnärligt ljussatt islandskap, måste den demonteras och återuppbyggas från grunden. Projektel har fått ansvara för projektering av försörjning och styrning av elsystem och kylaggregat, som ska klara fem minusgrader och upp till 50 bargäster. Här är det särskilt viktigt att hålla en så jämn temperatur som möjligt för att isen ska hålla sig klar och fin och inte ”mjölka sig”, dvs bli vitgrumlig.

Projektel jobbar tätt ihop med beställaren Nordic Choice Hotels för att hitta fungerande och smarta lösningar som inte gör avkall på designen. Uppdragsansvarig hos Projektel är Bo Nordensvan. Ombyggnaden beräknas bli klar under 2014.

Vill du veta mer om projektet?
Kontakta Bo Nordensvan på Projektel.
Telefon: 08-562 856 10