Nyheter

17 november, 2015

Full fart och många spännande projekt inom enhet Säkerhet

Projektelkoncernens enhet Säkerhet har den senaste tiden jobbat för högtryck. Vi jobbar bland annat med KTH, Technology for Health, Stigbergsgaraget, CityCronan, Sveavägen 44 m.fl.

3 november, 2015

Projektel projekterar Malmtorgsgatan 8

AMF Fastigheter har gett Projektel i uppdrag att projektera el- och telesystemen för fastigheten Trollhättan 32, Malmtorgsgatan 8, som är en del av kvarteret Urban Escape Stockholm. Totalt omfattar projektet om- och nybyggnad av ca 10 000 kvm innehållande kontor, restauranger, handel och service.

12 oktober, 2015

Byggstart i flera projekt för SSM Bygg & Fastighets AB

Projektel har på uppdrag av Bygg & Fastighets AB projekterat el- och telesystem för flera spännande bostadsrättsprojekt som nu byggstartats. Bland annat The Lab i Solna, Bromma Tracks vid Brommaplan och ND Studios intill de gamla gasklockorna vid Hjorthagen.

5 oktober, 2015

Nu ska bristen på studentbostäder byggas bort!

Projektel har av Akademiska Hus fått förtroendet att projektera program- och ramhandling av el- och telesystem för studentbostäder vid Teknikringen på KTH Campus. De nya studentbostäderna är en del av Sthlm6000+, ett samarbete mellan flera aktörer som syftar till att bygga bort bristen på studentbostäder till och med år 2017.

24 september, 2015

Vi gläds åt många nya ramavtal

Den senaste tiden har Projektelkoncernen tecknat många nya ramavtal. Nu ser vi fram emot att arbeta i spännande projekt tillsammans med Akademiska Hus, Locum, Stockholms Stads Fastighetskontor och Vasakronan region Stockholm.

10 september, 2015

Nu projekterar vi nya Danderyd centrum!

Projektelkoncernen är stolta över att Skandia Fastigheter har gett oss förtroendet att projektera förfrågningsunderlag för ombyggnaden av Mörby Centrum. Vi kommer att projektera alla el- och telesystem för nya Danderyd Centrum.

27 augusti, 2015

Vi projekterar Marievik 15 i Liljeholmen

JM AB har gett Projektelkoncernen uppdraget att projektera förstudie och programhandling av el- och telesystem för Marievik 15 i Liljeholmen. Totalt blir det 750-800 lägenheter, kommersiella ytor, glashus, garage etc. Preliminär säljstart våren 2016.

6 mars, 2015

Nu har de första hyresgästerna flyttat in i Flygplansfabriken

I Flygplansfabriken har man skapat yteffektiva lägenheter med väl genomtänkta planlösningar som passar såväl förstagångsköparen som de som söker sitt första gemensamma boende. Projektel har ansvarat för projektering av el- och telesystem samt hiss, vilket bland annat har inneburit ett nära samarbete med det estniska företaget som tillverkat husets stomme.

3 mars, 2015

K-märkt ångpannecentral omvandlas till toppmodernt hotell

I Västerås driver PEAB just nu ett av Sveriges mest spännande fastighetsutvecklingsprojekt. I Kokpunkten omvandlas ett snart hundra år gamla ångkraftverk på 30 000 kvadratmeter till hotell, gym och science center. Den första etappen stod klar i augusti 2014 då upplevelsebadet invigdes och nu har projekteringen av hotell och konferensdelen inletts. Här ansvarar Projektel för samtlig elprojektering (kraft, belysning, kanalisation, data, KNX, allmänna telesystem, åskskydd, PUS m.m.), systemintegration, samt hissar.