Nyheter

1 oktober, 2014

Johan Renvall ny VD för Projektel

Den 1 oktober 2014 tillträder Johan Renvall som ny VD i Projektel. Johan Renvall är tidigare VD för Brandgruppen AB och är en av branschens auktoriteter i brand- och säkerhetsfrågor. Projektels VD Lennart Harging kommer i allra högsta grad att fortsätta vara engagerad i verksamheten som arbetande styrelseordförande.  ”De senaste åren har vi breddat vår […]

10 september, 2014

SAS flyttar tillbaka till Frösundavik

Dåvarande koncernchefen på SAS Jan Carlzon beslutade att bygga ett nytt huvudkontor i Frösunda Strand mellan åren 1983–1985. Det döptes till Frösundavik och innehåller bland annat en simhall och idrottshall. Projektel fick uppdraget av fastighetsägaren KLP Eiendom AS att projektera el- och telesystemen för 16 820 kvadratmeter.

25 augusti, 2014

Höga krav på nya ICT-skolan i Kista

Kista Science City är ett av världens viktigaste kluster inom Information och Kommunikations Teknologi (IKT). Förutom att rymma över 1 000 IKT-företag är det också här som Skolan för informations- och kommunikationsteknik (ICT-skolan) vid KTH har sin hemvist. Skolan har i dagsläget över 3000 studenter och bedriver internationellt framstående forskning och utbildning inom informationsteknik. Nu gör man sig redo för att flytta till nya lokaler. Akademiska Hus är beställare och anpassningen av byggnaden till skolans behov är en investering på 200 miljoner kronor. Projektel har varit ansvariga för de nya el- och telesystemen på skolan.

20 augusti, 2014

Abisko ligger numera i Norra Djurgårdsstaden

I Norra Djurgårdsstaden i Stockholm byggs det för fullt. När hela området är färdigbyggt någon gång vid 2030 väntas det inrymma 12 000 bostäder och 30 000 arbetsplatser. I kvarteret Abisko har Projektel varit ansvariga för el- och teleprojektering i ett stilrent bostadsrättshus med 42 lägenheter. Erik Wallin är byggherre med Järntorget som byggentreprenör.

11 augusti, 2014

Byggstart i Kapellskärs hamn

Stockholms Hamnar har nu bestämt sig för att låta utöka Kapellskär med en ny pir och en större och djupare hamnbassäng, samt att modernisera hela hamnområdet. I projektet ingår bland annat att bygga en ny lotshamn med en egen hamnbassäng inklusive vågbrytare. Dessutom ska man utöka markytorna, effektivisera el- och vattenfaciliteter för fartygen och förbättra gränssäkerheten. Genom sitt ramavtal med Stockholms hamnar har Projektel fått förtroendet att ansvara för de delar av projektet som avser kraft och belysning samt tele- och säkerhetssystem.

1 juli, 2014

Projektel och Brandgruppen flyttar ihop i Fatburen

Sedan förvärvet 2013 av Brandgruppen har behovet av större lokaler i Stockholm varit akut. Förutom kravet på fler arbetsplatser så var målsättningen att det skulle vara en välkomnande känsla, ljust och luftigt med gott om plats för samarbete och informella möten både internt och med besökande kunder.

8 maj, 2014

Snart projekteras framtidens Brommaplan

Brommaplan i västra Stockholm kommer att genomgå en stor omvandling. Dagens slitna förortscentrum ska rustas upp och byggas ut till ett modernt, folkvänligt och effektivt kommunikationsnav för västerortsborna. Projektet sköts av JM AB och innefattar allt från tunnelbane- och bussterminaler till parkeringsgarage, inomhusgalleria, kontorshus och bostäder.Projektel har fått förtroendet att planera el- och teleinstallationer för de delar som rör bussterminal, garage, handelsytor och bostäder. Arbetet kommer minst sagt att vara omfattande, och inte helt okomplicerat; områdets hela elnät behöver bytas ut, vilket innebär en hel del kommunikation med elbolagen.

16 april, 2014

Förstudie för renovering och ombyggnad av Kungliga Operan

Förstudie för renovering och ombyggnad av Kungliga Operan Statens fastighetsverk, SFV, har fått regeringens uppdrag, att i samarbete med Kungliga Operan AB, ta fram ett förslag på hur det 115-åriga operahuset vid Gustav Adolfs Torg kan byggas om och renoveras. Förslaget ska redovisas i december 2014. Målet med renoveringen och ombyggnaden är att ge Stockholm och Sverige en modern opera- och balettscen i världsklass. Projektel är en av de leverantörer som fått uppdraget att genomföra förstudien tillsammans med SFV och Kungliga Operan.

1 april, 2014

Maskrosen – lägenheter med villakänsla

Längs Sågtorpsvägen i Roslags Näsby har Besqab byggt Maskrosen – 32 lägenheter med 2-4 rum och kök, i fyra mindre hus. Fönster i tre väderstreck, fina balkonger och uteplatser med egna trädgårdar ger lägenheterna i Maskrosen en småskalig känsla som passar väl ihop med villaområdet runtomkring. Som en del av byggarbetet har Projektel fått projektera el- och teleinstallationer. ”Eftersom utrymmena var begränsade fick vi prioritera smarta och yteffektiva lösningar, till exempel mätinsamlingssystem i stället för traditionella elmätare”, säger Johan Lundh, uppdragsansvarig hos Projektel. ”Dessutom placerades elserviscentralerna utanför husen som ytterligare ett sätt att maximera utrymmet.”

27 februari, 2014

Nyinvigning av anrik Veranda

Grand Hôtels Veranda betraktas som en av Stockholms vackraste krogmiljöer, med sin anrika framtoning och storslagna utsikt över vattnet och Kungliga slottet. I höstas nyinvigdes Verandan efter en omfattande renovering, där Projektel bland annat ansvarat för el- och teleinstallationer.

9 januari, 2014

Nytt ansikte för Nordic Sea

llustration: Nordic Choice Hotels Nordic Sea Hotel i centrala Stockholm gör nu en omfattande renovering av sitt entréplan för att skapa mer plats och nya mötesmöjligheter. Modern design signerad Alexander Lervik ska ge både ett visuellt lyft och effektivare ytor, med reception, konferensutrymmen, en ombyggd frukostmatsal och en helt ny à la carte-restaurang med chambre […]