Nu har de första hyresgästerna flyttat in i Flygplansfabriken

Flygplansfabriken

SSM bygger funktionella och kostnadseffektiva bostäder med “det lilla extra”, utvecklade för morgondagens stockholmare. I Flygplansfabriken har man skapat yteffektiva lägenheter med väl genomtänkta planlösningar som passar såväl förstagångsköparen som de som söker sitt första gemensamma boende. Projektel har ansvarat för projektering av el- och telesystem samt hiss, vilket bland annat har inneburit ett nära samarbete med det estniska företaget som tillverkat husets stomme.

”I Flygplansfabriken ska varje trapphus betjäna många små lägenheter vilket har ställt lite extra krav på de tekniska installationerna. Vi har också fått tillfälle att t  änka kreativt kring hur brand- och belysningslösningar bäst ska anpassas efter de långa korridorerna”, säger Johan Lundh, ansvarig på Projektel. ”

Brf Flygplansfabriken består av 73 unika lägenheter om ett till tre rum, på mellan 29 till 69 kvadratmeter. De nya bostäderna har uppförts på gammal anrik industrimark i kvarteret Tvålflingan vid Telefonplan, som namnet antyder tillverkades här flygplan i början av 1900-talet. De första hyresgästerna flyttade in i Flygfabriken under februari 2015.

____________________________________________________________________________________________

Bild och beställare: SSM Bygg och Fastighets AB
Ansvarig på Projektel: Johan Lundh