Byggstart i flera projekt för SSM Bygg & Fastighets AB

ND-Studios2

Illustration ND Studios: SSM/Arkitema Architects

Projektel har på uppdrag av SSM Bygg & Fastighets AB projekterat el- och telesystem för flera spännande bostadsrättsprojekt som nu byggstartats.

The Lab ligger i det expansiva området Ingenting i Solna, strax intill Statens Bakteriologiska Laboratorium som ritades av Gunnar Asplund. Projektet som i sin utformning hämtat inspiration av Asplunds arkitektur omfattar 266 lägenheter i storlekarna 1-3 rum och kök. Bostäderna har en gemensam SPA-anläggning och takterrass. Första inflyttningen är preliminärt planerad till tredje kvartalet 2016.

Bromma Tracks omfattar 249 lägenheter, de flesta ettor och tvåor, i det gamla kvarteret Linneduken i närheten av Brommaplan. Lägenheterna inryms i ett tornhus med tio våningar och fyra lamellhus med fyra respektive sex våningar. Samtliga bostäder får en egen balkong eller uteplats, och det kommer dessutom att vara möjligt att ta sig ett härligt dopp i föreningens pool. Inflyttning är planerad till 2016/2017.

ND Studios består av 46 ettor och tvåor som ligger alldeles intill de gamla gasklockorna vid Hjorthagen och granne med Husarviken. Projektet och området har en tydlig miljöprofil vilket bland annat märks i odlingslådan som finns på varje balkong och den gemensamma poolbilden som föreningens medlemmar kommer att kunna dra nytta av. Inflyttning är planerad till andra kvartalet 2016.

Läs mer:
• The Lab | Projektstatus och första spadtaget
• Bromma Tracks | Projektstatus och första spadtaget
• ND Studios | Projektstatus