Abisko ligger numera i Norra Djurgårdsstaden

image001

I Norra Djurgårdsstaden i Stockholm byggs det för fullt. När hela området är färdigbyggt någon gång vid 2030 väntas det inrymma 12 000 bostäder och 30 000 arbetsplatser. I kvarteret Abisko har Projektel varit ansvariga för el- och teleprojektering i ett stilrent bostadsrättshus med 42 lägenheter. Erik Wallin är byggherre med Järntorget som byggentreprenör.

Likt alla projekt i Norra Djurgårdsstaden så är det hög nivå på materialval och låg nivå när det gäller miljöpåverkan. Kraven på klimatneutralitet och framtidssäkrade lösningar är inget nytt för Projektel men varje nytt projekt är en chans att ytterligare utvecklas.

– Det här huset är del av ett kvarter med flera byggherrar vilket ställde extra höga krav på samordning, säger Johan Lundh, ansvarig projektledare från Projektel.

Norra Djurgårdsstaden är ett av Stockholms miljöprofilerade områden. De övergripande ekologiska målen är en klimatanpassad och fossilbränslefri stadsdel 2030 där koldioxidutsläppen understiger 1.5 ton per person och år till 2020. För att de boende ska kunna förena bekvämlighet med transparens när det gäller värme och elförbrukning så har husen bland annat utrustats med passerkontroll och mätinsamlingssystem av olika slag.

Vill du veta mer om projektet?
Kontakta Johan Lundh på Projektel.
Telefon: 08-562 856 05

____________________________________________________________________________________________
Bild: Tengbom/Erik Wallin  |  Byggherre: Erik Wallin
Byggentreprenör: Järntorget  |  Ansvarig på Projektel: Johan Lundh